DARTSCLUB KELLY'S EYE

Kelly’s Eye Championship (ronde 6)

De temperatuur boven nul, de windkracht categorietje 2 en alleen een beetje regen die de avond zo somber maakt op deze avond. Máár niet binnen in onze dartsclub waar het aantal deelnemers deze avond op 21 kwam en de gezelligheid er weer af droop, naast de strijdlustigheid.

Met 3 poules van 5 personen en 1 poule van 6 werd er rond 20.30 uur begonnen met de beruchte poulefase, waarbij ook punten te behalen vallen aan de hand van de positie waar je op eindigt. De nummers 1 t/m 3 van de poule plaatsen zich voor de winnaarsronde en de nummers 4 t/m 6 van de poule stromen door naar de “Best-of-the-Rest” ronde.

Na de poulefase komen we terecht bij de ‘Knock-out’ fase, waarbij je eruit ligt, mocht je verliezen. In deze fase waren toch wel een aantal verrassende partijen te zien, waarbij de huidige rankingleader (zal geen naam noemen, Kevin 😉 ) op zijn klote kreeg van Ewald en zo al vroegtijdig uitgeschakeld was. Ook de partij van Luc was verrassend te noemen, waarbij een andere kanshebber op de hoofdprijs het moest afleggen. En door deze verrassende wendingen is het nog steeds mogelijk voor meerdere personen om de hoofdprijs binnen te slepen.

En toen was het tijd voor de finale van de winnaarsronde. In deze zinderende finale stonden Wilco Meijer en Luc Stuijt voor het eerst tegenover elkaar in de eindstrijd van een Ranking. Wilco deed zijn ‘ding’ en Luc bleek al zijn krachten te hebben verspeeld in zijn strijd de finale te halen. Er viel dan ook geen eer te behalen voor Luc, die nog wel een ronde voor de eindstrijd zijn ‘Angstgegner’ te grazen had genomen, maar hierbij niet meer was opgewassen tegen de strakke pijlen van Wilco. Gelukkig alle partijen gespeeld, nog even de prijsuitreiking van de avond, nazitten en dan lekker naar huis om op te laden voor de paasbrunch morgen.

Maar wacht eens even: van de finale van de ‘Best-of-the-Rest’ ronde is nog geen verslag gedaan. Krijg nou wat!! De finale van de winnaarsronde is al gespeeld en de finale van de ‘losers’ nog niet. Wat een gekke avond of misschien een vroege 1 april grap van de leiding. Maar goed. Aan deze kant moest Nico Beunder het opnemen tegen Bertold Besseling en om een lang verhaal kort te houden (aangezien we geen beelden hebben van deze partij) was Nico hierbij net iets te sterk voor onze eigen Bertold. Zo, dan kunnen we nu nazitten en z.s.m. naar huis.

Aankomend toernooi in deze reeks zal plaatsvinden op 22 april 2018. Inschrijven kan al voor deze editie via de toernooiagenda. Inschrijven via Facebook zal ook z.s.m. beschikbaar zijn. Ook een mailtje sturen kan uiteraard. Dus ben je beschikbaar die datum, schrijf je dan vast in. De tussenstand is via deze pagina te bekijken (link naar PDF).