DARTSCLUB KELLY'S EYE

Over ons

Dartsclub Kelly’s Eye, een stukje geschiedenis in een notedop..

We spreken 1999, Nederland komt door de successen van Raymond van Barneveld in de ban van het darten.

Niet “het spel met de plastic pijltjes” waarbij men in de ene hand een glas bier vasthoudt en met de ander een plastic pijltje gooit, nee, we spreken over het darten zoals darts gespeeld behoort te worden. Zo ook in ‘De Goorn’ waar in de bovenzaal van café d’Ontmoeting dartsclub Kelly’s Eye wordt opgericht. De naam verwijst naar een spelsituatie waarbij men met 3 darts slecht 1 punt gooit.

De doelstelling van dartsclub Kelly’s Eye is net als zijn naam, bescheiden; lekker spelen in een gezellige ambiance, Het aantal keren dat er gedurende de eerste jaren “one hundred-and eighty” geroepen werd, was te tellen op de vingers van één hand.

In 2002 is het historische besluit genomen om deel te gaan nemen aan de officiële dartscompetitie van de DONHN. onze speellocatie werdt ‘Blokkie Om’, een mooie ruimte naast café d’Ontmoeting die feestelijk werd geopend door Darryl Fitton. Afgelopen jaar zijn wij verhuisd naar onze nieuwe locatie te weten: ”Sportcafe de Koggenhal” een gezellig café met ruime parkeergelegenheid, een gezellig muziekje, borrelende mensen aan de bar en live verslagen van sportevenementen op tv of scherm. Dartsclub Kelly’s Eye bestaat inmiddels ruim 10 jaar en er spelen momenteel 4 teams in de competitie, welke uitkomen in diverse divisies. Nog steeds vinden wij gezelligheid een belangrijke doelstelling, maar we willen uiteraard ook graag winnen en zo hoort het natuurlijk ook zo te zijn.

Rest ons nog te zeggen:

LET’S PLAY DARTS!!