DARTSCLUB KELLY'S EYE

Kelly’s Eye Championship (ronde 5)

Van westerstorm in de maand januari, naar ijzige kou in februari. Wat zal het weer ons volgende maand weer brengen. Ik hoop zelf een graadje of 20, maar de maand maart roert zijn staart. Ook deze editie van het “Kelly’s Eye Championship” toernooi beleefde een roerige aanloop. Zo kregen we een dag voor het toernooi te horen dat onze speellocatie “Blokkie Om” niet beschikbaar zou zijn, vanwege een Aprés Ski Party. Alle zeilen moesten dus worden bijgezet om het toernooi te kunnen laten doorgaan. Na inventarisatie van het aantal deelnemers die bij locatiewijziging evengoed mee wilden doen, communiceerde ik me een slag in de rondte totdat we uiteindelijk uitkwamen bij Café Julius te Avenhorn, alwaar we gastvrij werden ontvangen.

Het zal aan de datum (of de kou) hebben gelegen, maar deze editie kwam de teller niet verder dan 10 deelnemers. Nu was dit in dit geval niet zo heel erg, aangezien we maar 2 dartbanen tot onze beschikking hadden. Met 2 poules van 5 personen, werd er dus begonnen aan het toernooi. De nummers 1 t/m 3 van de poule plaatsten zich voor de winnaarsronde en de nummers 4 & 5 van de poule stroomden door naar de “Best-of-the-Rest” ronde.

Het niveau was weer redelijk tot zeer goed te omschrijven en de deelnemers probeerden niet voor elkaar onder te doen. Een 14 & 15 dart, 3 keer een 180 score en een check-out van 115. Zeker geen slechte cijfers voor maar zo’n klein clubje. Na de poulefase werd de knock-out ronde weer gespeeld, totdat we uiteindelijk aan belanden bij de finalepartijen. In de “Best-of-the-Rest finale stonden Ruud “De Bruut” Beuving en Annemieke Koning-den Brave buik aan buik tegen elkaar. Ruud vanwege zijn inname van het goddelijk gele vocht met een kraagje en Annemieke (ik speel voor 2, maar niet vals ??). Annemieke verweerde zich kranig, maar moest toch uiteindelijk de zege uit handen geven aan Ruud, die ook niet meer zijn beste ‘ik’ liet zien, maar op zijn mooie karakter de partij naar zich toe trok.

In de finale van de winnaarsronde, mocht Kevin Koning het opnemen tegen Freek “Freak” Horstman. Laatstgenoemde pakte vrij snel een 2-0 voorsprong, maar bleek daarna zijn kruit te hebben verschoten. Kevin pakte daarna 5 legs op rij, de ene wat makkelijker dan de andere, maar dit was genoeg om Freek met 5-2 aan de kant te schuiven. Door deze winstpartij staat Kevin nu weer op koppositie in het klassement met nog maar 3 toernooien te gaan. Ook zijn er verschuivingen in de top 5 van het klassement. De aankomende toernooien zullen de deelnemers dus gebrand zijn om flink punten te pakken.

Aankomend toernooi in deze reeks zal plaatsvinden op 31 maart 2018. Inschrijven kan al voor deze editie via de toernooiagenda. Inschrijven via Facebook zal ook z.s.m. beschikbaar zijn. Ook een mailtje sturen kan uiteraard. Dus ben je beschikbaar die datum, schrijf je dan vast in. De tussenstand is via deze pagina te bekijken (link naar PDF).