DARTSCLUB KELLY'S EYE

Kelly’s Eye Championship (final round)

Zaterdag 19 mei 2018 was het laatste rankingtoernooi van dit seizoen. Het had een spannende avond kunnen worden, als 1 enkele persoon die dag zijn geliefde vrouw had moeten bijstaan bij haar bevalling. Aangezien de kleine boef nog lekker in de buik zat, mocht de aanstaande vader (misschien wel) zijn laatste dartpijltjes gooien van het seizoen en een gooi doen naar de hoofdprijs. Diegenen die hem op de hielen zaten, moesten in ieder geval alles op alles zetten om dit te voorkomen.

We startten de avond met een ongelukkig aantal deelnemers (17), waardoor we met 3 poules van 4 – en 1 poule van 5 personen begonnen aan de beruchte poulefase. Ook in deze fase van het spel zijn punten te behalen voor het eindklassement. 

Na de poulefase werd begonnen aan de “Wipe-out” en hierbij lig je eruit mocht je verliezen. De nodige personen konden vroegtijdig vertrekken en het koppeltje deelnemers nam in gestaag tempo af. Tijd voor de finales, dus. In de finale van de “Best-of-the-Rest” mocht Bertold het opnemen tegen Kees. Hierbij won Bertold met 3-1 en was hij de terechte winnaar van deze finale.

De finale van de winnaarsronde werd gespeeld tussen 2 grootmachten van onze dartsclub. Tweevoudig achtereenvolgend kampioen van de ranking “Kevin” en de fantastische runner-up “Leon” stonden wéér tegenover elkaar. Al snel keek laatstgenoemde tegen een 3-0 achterstand aan, maar liet daarna weer zien hoe veerkrachtig hij is. Bij een 3-3 stand moest dus gegooid gaan worden om die laatste leg. De spanning was bij iedereen te voelen, want wie gaat er nu vandoor met de winst en wie wint die hoofdprijs…………….

Dartsclub Kelly’s Eye feliciteert hierbij “Kevin” met het behalen van de toernooizege (en de geboorte van zijn zoon). Binnenkort zullen wij hem de hoofdprijs overhandigen.

Voorlopig hebben we tot half september even rust. Geen competitie en geen toernooien, maar wel proberen we om iedere donderdag in de zomerstop open te blijven om in vorm te blijven. Dit communiceren we via de WhatsApp-groep van de Dartsclub. De eindstand is via deze pagina te bekijken (link naar PDF).