DARTSCLUB KELLY'S EYE

Competitie update speelweek 22

Het competitieseizoen zit er weer op voor alle teams van Dartsclub Kelly’s Eye. Een aantal teams hebben het fantastisch gedaan het afgelopen jaar en kunnen zich gaan voorbereiden om volgend jaar een divisie hoger te gaan spelen.

We starten met team “NtP”, die vorige keer flink werd afgedroogd door de tegenstander. Deze laatste avond, met uitzicht op een evt. 2e plaats, moesten de heren en dame dus vol aan de bak. Zowel de singles als de dubbels gingen redelijk gelijk op en het teamspel was dus alles beslissend. Dit spel werd door de tegenstander gewonnen, waardoor er nipt verloren werd. In het klassement blijft dit team op een 3e positie hangen, met 1 punt minder dan de nummer 2. Een promotie zit er jammer genoeg niet in, maar team “NtP” heeft het dit jaar goed gedaan en een aantal spelers zijn flink in hun spel gegroeid. Op naar volgend seizoen, dus.

Daags hierna speelden er 2 teams, welke dit seizoen zeker promoveren. Team “LotB” had minimaal 4 punten nodig tegen de nummer 3 om hun 2e plaats zeker te stellen. Na de singles leek er geen vuiltje aan de lucht, maar tijdens de dubbels ging het helemaal mis. Met een 5 – 3 achterstand werd begonnen aan het teamspel. Deze verliep gelukkig grandioos en door dit gewonnen teamspel, hebben ze dus na onderling resultaat de beste papieren voor de 2e plaats. Ze kunnen zich nu gaan opmaken voor het echte werk in de eredivisie.

Het 2e team van deze avond was al verzekerd van de eerste plaats in hun divisie en ze hadden de vorige keer het kampioenschap al redelijk uitbundig gevierd. Enige afwezige was de sponsor van team “KB” die avond, maar ach wat zou dat. Deze laatste avond konden ze dus redelijk vrijuit spelen en dat gebeurde ook. De singles werden allemaal gewonnen, dus nog maar 1 punt nodig voor de winst. Dit gebeurde pas in de derde dubbelpartij, daar de overige toch werden verloren. Het teamspel ging ook nog naar team “KB” en nu mogen ze zich gaan opmaken voor de divisiekampioenschappen, welke binnenkort gespeeld gaan worden.

Team “TX” mocht op de donderdag aantreden en voor dit team is het dit seizoen niet gelukt om te handhaven in de 1e divisie, daar de tegenstand iets te hoog was. Deze avond moesten ze tegen de koploper van hun divisie, die maar 3 personen konden regelen. Zowel in de singles, als in de dubbels ging het gelijkmatig op. Het teamspel werd nog wel verloren en voor volgend jaar kunnen ze hun pijlen gaan richten om in de 2e divisie weer lekker mee te draaien.

Het 2e team van deze avond “KE”, kreeg de tegenstander op bezoek die de onderste plaats bezet. Deze avond was nog de enige kans om eens flink huis te houden en flink wat punten te halen. Met een maximale scoreverloop werd het een iets te makkelijke avond, maar de punten waren zeer welkom. Ook dit team zal zich volgend jaar handhaven in de 4e divisie. 

Het laatste team deze week was “LB” en ook zij bekleden de derde plaats in hun divisiepoule. Hun laatste avond verliep ook redelijk op rolletjes. De eerste single werd nog verloren, maar daarna werden alle partijen tot en met de dubbels allemaal gewonnen. Het teamspel werd nog verloren, maar er waren weer lekkere punten binnengehaald. Ook dit team zal waarschijnlijk volgend jaar terugkeren in dezelfde divisie als waar ze nu in spelen.

De uitslagen van de teams van afgelopen week waren:

Dinsdag 9 mei 2017 speelde volgend team uit:

  • Darting Jacks – Niet te Pijlen, eindstand 5 – 4 (4e divisie).

Woensdag 10 mei 2017 speelden de volgend teams uit:

  • The Corner – Lords of the Boards, eindstand 5 – 4 (1e divisie);
  • De Opa’s – Kager Bouw, eindstand 3 – 6 (4e divisie).

Donderdag 11 mei 2017 speelden er 3 teams thuis:

  • Triple X – De Sluis 2, eindstand 4 – 5 (1e divisie);
  • DC Kelly’s Eye – De Oude Herberg, eindstand 9 – 0 (4e divisie);
  • Lange Buren – EP6, eindstand 6 – 3 (3e divisie).

Vandaag wordt het 4e Kelly’s Eye Championship toernooi gespeeld, waarover deze week een verslag komt. De zomerperiode zullen we even aankijken of we elke week open kunnen. Dit i.v.m. een kleine opknapbeurt die Blokkie Om gaat krijgen.