DARTSCLUB KELLY'S EYE

Competitie update speelweek 21

Speelweek 21 van de competitie. Ja, jullie lezen het goed. Vorige week is er geen verslag van competitieweek 20 op de site verschenen, waardoor enkele leden, lichtelijk in paniek de auteur verbaal aanvielen over het uitblijven van een verslaglegging van die week 😀 . Om verdere sancties van die leden voor te blijven, zullen we jullie weer meenemen naar de prestaties van de teams die deze week mochten spelen in de één na laatste speelweek. 

Maandag werd de week door team “LB” geopend en na de 4 afgelopen partijen, waarbij er telkens met 5-4 werd gewonnen wellicht weer eens tijd om wat grotere winstcijfers neer te zetten. Na een gelijkmatig opgaand spelverloop in de singles, liepen de mannen van dit team in de dubbels pas goed uit. Deze werden allemaal gewonnen en ook het teamspel werd binnengehaald, waardoor er weer 7 punten aan de totaalpunten kon worden toegevoegd. Een derde plaats in de poule is nog steeds mogelijk, als ze de laatste partij dan in ieder geval met 3 punten verschil winnen t.o.v. de huidige nummer 4e in de poule.

De dinsdag mocht team “TX” weer trachten een goede laatste reeks neer te zetten om zo degradatie te voorkomen. Ook hier gingen de single-partijen gelijk op en bij de dubbelpartijen verliep het idem dito. De beslissende laatste ronde werd gelukkig door team “TX” gewonnen, waardoor er gelukkig weer eens gewonnen werd na lange tijd. Wellicht is dit zo goed bevallen, dat ze de laatste wedstrijd boven zichzelf uitstijgen. We zullen het zien.

Woensdag was team “KE” aan de beurt. Waar het in de singles nog gelijk opging, daar stagneerde het in de dubbelpartijen. Ook het teamspel verliep niet helemaal lekker, waardoor er weer een fikse tegenslag te verwerken viel. De laatste wedstrijd kunnen er weer flink punten worden behaald, dus de focus wordt nu op die partij gelegd.

De donderdag werden de andere 3 partijen van deze week allemaal thuis afgewerkt. We starten met team “LotB” die, als ze 4 punten behalen tegen de nummer 3, vrijwel zeker zijn van een 2e plaats in de poule en een promotie er zeker in zit. Deze week liep het echter niet met de mannen en de tegenstander wist hier prima van te profiteren. Met 1 gewonnen single en 1 gewonnen dubbel zat er voor de mannen helaas niet meer in. Laten we hopen dat ze de laatste partij weer gaan vlammen en zo een ticket naar de eredivisie weten te halen.

Het 2e thuisspelende team uit het rijtje is team “NtP”. Dit team heeft ook nog kans op een 2e plaats in hun divisie, maar dan moeten ze de laatste partij niet zo spelen als de vorige keer tegen hun volgende tegenstander. Afgelopen week werd er in ieder geval weer goede zaken gedaan, maar dit werd pas vanaf de dubbelpartijen gerealiseerd. Deze werden allemaal gewonnen, waardoor ze 6 punten aan hun lijstje konden toevoegen.

En, net als met een showbizz-programma op televisie, zo ook hier het hoogtepunt van de avond als laatste. Team “Kager Bouw”, aanvoerder van hun divisie, kon zich geen verlies permitteren tijdens deze één na laatste competitiewedstrijd. Met de nummer 2 hijgend in de nek om de koppositie over te nemen, werd er weer fris aan de avond gestart. Na de singles werd al weer duidelijk dat dit team geen strobreedte weggeeft. Alle singlepartijen werden gewonnen en met nog 1 punt te gaan om de winst binnen te halen werd begonnen aan de dubbelpartijen. De dubbels werden echter gelijkmatig verdeeld en het teamspel werd helaas verloren. Maar de winst was binnen. De punten die team “Kager Bouw” heeft behaald deze avond is genoeg om hun kampioenschap veilig te stellen en de laatste wedstrijd is slechts een formaliteit, maar ook belangrijk om te kijken hoe ze het in verhouding met alle nummers 1 van hun divisie hebben gedaan. Ook kunnen ze zich gaan opmaken voor het algemeen kampioenschap in de 4e divisie en wellicht prijkt er binnenkort weer een beker in de prijzenkast van onze dartsclub. In ieder geval een fantastische prestatie van team “Kager Bouw” en bij deze vast succes gewenst voor wat nog gaat komen.

De uitslagen van de teams van afgelopen week waren:

Maandag 10 april 2017 speelde volgend team uit:

  • De Flintstones 1 – Lange Buren, eindstand 2 – 7 (3e divisie).

Dinsdag 11 april 2017 speelde volgend team uit:

  • DCW1 – Triple X, eindstand 4 – 5 (1e divisie).

Woensdag 12 april 2017 speelde volgend team uit:

  • Sons Opgang – Kelly’s Eye, eindstand 7 – 2 (4e divisie).

Donderdag 13 april 2017 speelden er 3 teams thuis:

  • Lords of the Boards – DC Het Huis van Egmond 1, eindstand 2 – 7 (1e divisie);
  • Niet te Pijlen – Bad Boys, eindstand 6 – 3 (4e divisie);
  • Kager Bouw – De Feniks, eindstand 6 – 3 (1e divisie).

De aankomende 3 weken hebben we vrije weken. Een mooie gelegenheid om te trainen voor de laatste competitiepartijen. De competitie zal dan ook weer verdergaan in de week van 9 mei 2017. Ook staat er weer een rankingtoernooi op de planning en wel op zaterdag 13 mei 2017. Inschrijven hiervoor kan vast via de toernooiagenda op de website.