DARTSCLUB KELLY'S EYE

Kelly’s Eye Championship (round 4)!!

Een week geleden, zaterdag 13 mei 2017, hebben we het één na laatste “Kelly’s Eye Championship” toernooi gespeeld. Over een maand weten we wie de winnaar is van het algemeen klassement en er vandoor gaat met de “Portable Dartstandaard”, zodat diegene overal en nergens kan oefenen, zoals thuis, in de tuin en misschien zelfs op de camping. De opkomst van deze editie was 16 personen en dus voor de instant toernooileider een mooi aantal om een toernooi op te zetten. Bedankt, Leon!!

Na de online loting konden we starten met 4 poules van 4 spelers en werd er om half negen gestart met de poulerondes. Hier zaten een aantal verrassende partijen tussen en van bepaalde personen van wie je zou verwachten dat ze in de winnaarsronde terecht zouden komen, werden gedegradeerd naar de Best-of-the-Rest kant. Hoogste check in de voorrondes was 151 van Kevin, snelste leg 13 darts van Leon en uiteraard weer een aantal 180-ers van meerdere deelnemers.

Tussen 22.00 & 22.30 uur konden we verder met de winnaars- en verliezersronde. Het koren werd van het kaf gescheiden en het spelersveld werd langzamerhand uitgedund. Rond middernacht werd begonnen aan de finales in beide rondes. Aan de verliezerskant stonden Hans van der Geest en Dick Bobeldijk tegenover elkaar in een zinderende 501 best-of 5. Dick was in deze partij de betere, maar kreeg hierbij toch redelijk tegengas van onze oude garde.

In de finale van de winnaarsronde mochten Leon van Zal en Freek Horstman het tegen elkaar opnemen in een 501 best-of 7. Waar Leon het in de halve finale nog kon opbrengen om zijn darts in de juiste vakken te krijgen, daar ging het in de finale niet meer van een leien dakje. Freek daartentegen groeide in zijn spel en liet weinig heel van Leon. Toch kregen beide heren hetzelfde aantal punten, dit vanwege het feit dat Leon een 180, een finish van 100 en een snelste leg van 13 darts produceerde. Freek kon alleen een extra punt bijschrijven voor een 180.

De tussenstanden zijn weer bijgewerkt en zijn hier terug te vinden. Het volgende toernooi spelen we op donderdag 8 juni 2017 en de aanvang is vanaf 20.30 uur i.p.v. 20.00 uur. Dit omdat de dartsclub eerst de jaarvergadering heeft gepland. Inschrijven voor het toernooi is vanaf nu al weer mogelijk.