DARTSCLUB KELLY'S EYE

Kerstbullen Toernooi 23-12-2017

Zo op de laatste dag van het jaar nog even een kleine verslaglegging van het “Kelly’s Eye Kerstbullentoernooi”, welke wij dit jaar vroeger dan voorheen speelden en onder een andere naam. Volgend jaar proberen we er weer het “Oliebullentoernooi” van te maken.

Voor het toernooi hadden we 26 aanmeldingen ontvangen, waarvan er 25 aanwezig waren om de ongeslagen kampioen van de afgelopen 3 edities, René Otter, van de troon af te stoten om zo een andere naam op de wisselbeker te krijgen. 

Rond half negen werd er gestart met de poulewedstrijden. Door de late binnenkomst van een nieuw gezicht, moest er nog snel even een aanpassing in de samenstelling van een bepaalde poule worden aangebracht. Met 4 poules van 5 en 1 poule van 6 personen konden we beginnen aan de voorrondes van een lange avond. Om de telling te starten moest er weer begonnen worden met het gooien van een single bull of een volle bull. Dit schijnt toch altijd weer lastiger te zijn, dan het lijkt. Van een aantal namen op de lijst zou je vanzelfsprekend denken dat ze uiteindelijk in de winnaarsronde belanden, maar door dit fijne speltype bleek hier niets van waar. Diverse sterspelers belanden dus uiteindelijk in de verliezersronde.

Om niet al te lang in detail te treden, de verliezersronde werd gespeeld door Bart Kuijpers en oud-clublid Edwin Marcus. Edwin was in deze partij de betere en mocht zich dus de beste van de verliezers noemen. In de finale van de winnaarsronde stonden Kevin Koning en René Otter (daar is ie weer), beiden spelend in de eredivisie van de competitie, tegen elkaar. René liet al weer snel zien tot waar ie in staat is, de sloopkogel uit De Goorn, en kwam al weer snel op een voorsprong van 3 tegen 1 in een best-of-9 partij. Kevin liet het er niet bij zitten en toonde buigzaamheid en kwam hierdoor terug tot 3-3 stand. Toch moest Kevin zijn meerdere erkennen in René, die supersterk stond te spelen en een ticket voor “Ally-Pally” zou niet misplaatst zijn.

Conclusie: voor de vierde maal op rij mag René Otter zich de titelverdediger noemen van de wisselbeker van dit befaamde toernooi, die hij nu wel mee naar huis nam. Gefeliciteerd namens het bestuur van Dartsclub Kelly’s Eye.

Ondanks een andere naam voor het toernooi, was het zeker weer een geslaagde editie en rest ons als laatste iedereen namens het bestuur nog te zeggen:

Een mooi en sportief