DARTSCLUB KELLY'S EYE

Kelly’s Eye Championship (round 2)!!

 Vanwege de “Texel Open” en het Carnavalsweekend moesten we het deze 2e ronde van het “Kelly’s Eye Championship” toernooi doen met een deelnemersveld van 12 personen. 

Half negen werd er geloot en met 3 poules van 4 personen werd besloten om het speltype enigszins aan te passen aan de hoeveelheid deelnemers. Wel werd er aan het traditionele speltype van 501 best-of vastgehouden, maar dan een best-of 5 i.p.v. een best-of 3. Tijdens de poulewedstrijden werden er een aantal leuke partijen afgewerkt, waarbij een 14-darts werd gegooid door Kevin. Maar ook een partij tussen Ewald en Kevin, waarbij eerstgenoemde boven zichzelf uitsteeg en een ijzersterke wedstrijd neerzette, waarbij laatstgenoemde het onderspit moest delven. De 180-ers werden ook al weer meermalen gegooid door diverse personen.

Half elf werd er begonnen aan de volgende ronde van de avond. Ook hier werd weer gekozen voor een poulesysteem, waarbij de nummers 1 uit de vorige poules het tegen elkaar mochten opnemen. Zo ook voor de nummers 2 tot en met 4, die allen hun eigen poulewedstrijden speelden. De poules 1 & 2 betrof de winnaarsronde en de poules 3 & 4 de verliezersronde. Speltype was hierbij ook weer 501 best-of 5. Na afloop van deze wedstrijden werd uitgemaakt wie de finales konden spelen.

Even voor twaalven konden we beginnen aan de finalepartijen. In de winnaarsronde speelden Kevin Koning tegen Marc Dekker. In de verliezersronde mochten Erik van Oort en Bart Kuipers zich met elkaar meten. Marc kon het niet meer waarmaken in de finale van de winnaarsronde en was geen partij voor Kevin, die ook al niet heel sterk speelde. Kevin won de partij met 5 tegen 2 en haalde het maximale aantal punten en compenseert hiermee een beetje met het 1e toernooi. De andere finale in de verliezersronde duurde wat langer en bij een stand van 3-3 in legs steeg de spanning wie van de twee de allesbeslissende leg wist binnen te halen. Erik was hierin de koelste en trok aan het langste eind en pakt zo ook aardig wat punten mee.

Ondanks de lage opkomst hebben we weer een gezellige avond achter de rug en we hopen op 18 maart 2017 weer een mooi aantal deelnemers te verwelkomen. Inschrijven hiervoor is uiteraard al weer mogelijk en hierbij een link voor de snelle beslissers.

Voor de tussenstand van ons 1e toernooi klik je hier.