DARTSCLUB KELLY'S EYE

Kelly’s Eye Championship (round 1)!!

Na lang te hebben moeten wachten op de “Kelly’s Eye Championship” toernooienreeks, was het dan afgelopen zaterdag 28 januari 2017 eindelijk zover. Met een wisseling van de wacht, betreft de toernooi organisatie, zijn er weer een stuk of 5 toernooien uitgestippeld (incl. afgelopen zaterdag) over de resterende maanden van dit seizoen. De voorbereiding naar aanloop van het 1e toernooi bestond uit het flink promoten en herinneren van onze doelgroep. Dit pakte fantastisch uit, daar we een spelersveld konden indelen voor 26 personen. Na wat problemen te hebben gekend met het automatische poule-indeling systeem, werd besloten verder te gaan op de manuele, ouderwetse manier van de pen en een goed stel hersens.

Half negen werd er gestart met 4 poules van 5 personen en 2 van 6 personen. Het speltype van de avond was uiteraard 501 best-of, om daarna door te gaan naar een winnaars- en verliezersronde. Een aantal leuke partijen hebben we voorbij zien komen met maximale scores en hoge finishes, waarbij het verrassend was te zien dat de winnaar van vorig jaar voortijdig werd uitgeschakeld (sorry Kevin ?). Uiteindelijk was de schifting aan het eind van de avond, begin van de nacht, aardig uitgedund en stonden de finales van beide rondes op het program. In de verliezersronde mocht Josca de Loor het opnemen tegen de altijd lastige Marco Koning in een best-of-7 partij. Josca kwam algauw op een 2-0 voorsprong, maar Marco kwam daarna mooi terug en werd het 2-2. Josca liet zich mentaal niet breken en pakte de volgende 2 legs, waardoor hij zich mocht kronen tot winnaar van de verliezers. In de andere finale stond Ewald v/d Berg in de winnaarsronde tegenover René van Langen in een strijd van best-of-9, waarbij René het voortouw nam en snel de eerste 2 legs wegsnoepte. Ewald kwam daarna heel aardig op gang en herpakte zich door de opvolgende 5 legs te pakken, waardoor hij het 1e toernooi op zijn conto kan schrijven.

Al met al een zeer geslaagde avond en we hopen op 25 februari 2017 weer een mooi aantal deelnemers te verwelkomen. Inschrijven hiervoor is uiteraard al weer mogelijk en hierbij een link voor de snelle beslissers.

Voor de tussenstand van ons 1e toernooi klik je hier.