DARTSCLUB KELLY'S EYE

Kelly’s Eye Championship (ronde 4)

Na de westerstorm die afgelopen week over het land raasde, was het maar zeer de vraag of onze speellocatie “Blokkie Om” nog wel overeind stond. Wonder boven wonder zat het dak er nog op, de ramen zaten nog in de kozijnen, de kachel werkte nog en ‘last but not least’: de dartborden hingen er nog steeds gewillig bij.

Het duurde bij de inschrijvingen dit keer wat langer, voordat er echt duidelijk werd hoeveel deelnemers er zouden aantreden. Enkele uren voor het toernooi werd er nog druk ge-appt door leden met de vraag of er nog plek was. Dankzij de latere aanmeldingen konden we de avond starten met 19 deelnemers en de barman om het een even aantal te maken. Er konden zo 4 poules van 5 personen gemaakt worden, waarbij de nummers 1 t/m 3 van de poule zich voor de winnaarsronde plaatsten en de nummers 4 & 5 van de poule stroomden door naar de “Best-of-the-Rest” ronde.

In de poulefase werd er al flink op los gestreden met diverse 15 darts finish, een 160 finish en enkele 180-ers. Hoog niveau dus, behalve de barman die een nette dubbel 1 finish mocht neerzetten. Door de grotere omvang van de poules, duurde het wel wat langer voordat de poulewedstrijden afgewerkt waren en kon worden begonnen aan de knock-out fase. Als eerste werd gestart met de winnaarsronde, waarin 4 partijen de revue passeerden. Daarna mochten zowel de mensen van de winnaars- als verliezersronde om beurten hun spel spelen op 4 borden om zo rustig richting de finales te hobbelen. In de “Best-of-the-Rest finale stonden dit keer Sam “Sambei” Karsten en Luc Stuijt oog in oog met elkaar. Luc had geen beste avond en diverse vloekwoorden vlogen dan ook door de lucht. Sam daarentegen speelde zijn spelletje en deed dat niet onverdienstelijk. Eén leg van hem eindigde met een 15-dart finish, waarbij er 114 werd gecheckt. Luc kwam nog op gelijke hoogte, maar de laatste leg werd door Sam gewonnen.

In de andere finale van de winnaarsronde, mochten Kevin Koning en Ewald van den Berg de strijd met elkaar aangaan. Van laatstgenoemde werd vernomen dat het om een hele slechte finale ging, misschien wellicht doordat hij de partij niet heeft gewonnen. Of dat de reden is, dat is me geheel ontgaan. Maar goed, Kevin heeft zijn toernooi weer gespeeld en gewonnen, wat hem weer dichterbij de 1e plaats heeft gebracht. Verder is de tussenstand van het deelnemersveld op sommige plaatsen flink gehusseld en staan enkele deelnemers erg dicht bij elkaar. Met nog 4 toernooien te gaan dus nog niet bekend wie er met de hoofdprijs vandoor gaat.

Aankomend toernooi in deze reeks zal plaatsvinden op 24 februari 2018. Inschrijven kan al voor deze editie via de toernooiagenda. Inschrijven via Facebook zal ook z.s.m. beschikbaar zijn. Ook een mailtje sturen kan uiteraard. Dus ben je beschikbaar die datum, schrijf je dan vast in. De tussenstand is via deze pagina te bekijken (link naar PDF).