DARTSCLUB KELLY'S EYE

Kelly’s Eye Championship (ronde 3)

De avonden worden korter en de eerste sneeuwvlokken hebben onze gemeenten bereikt. Duidelijk tijd voor de 3e editie van het “Kelly’s Eye Championship” toernooi, welke gisteren zaterdag 9 december 2017 gespeeld werd. Door de afwezigheid van de nummers 1 t/m 3 die de rankinglijst aanvoeren een beste avond voor de rest van de deelnemers.

Deze ranking hadden 16 personen zich ingeschreven en door ziekte en andere verplichtingen van een aantal deelnemers had het speelveld vele malen groter kunnen zijn. Toch is dit aantal deelnemers lekker om mee te werken, daar er 4 poules van 4 deelnemers neergezet kunnen worden. Uiteraard plaatsten de nummers 1 & 2 van de poule zich voor de winnaarsronde en de nummer 3 & 4 van de poule stroomden door naar de “Best-of-the-Rest” ronde.

Om 22.30 uur waren de poulewedstrijden afgewerkt en kon worden begonnen aan de knock-out fase. Als eerste werd gestart met de verliezersronde, waarin 4 partijen de revue passeerden. Daarna mochten de mensen van de winnaarsronde hun spel spelen om zo rustig kabbelend richting de finales te gaan. In de “Best-of-the-Rest finale stonden Lars van Langen en Bart Kuijpers voor het eerst tegenover elkaar, waarbij we van zowel Bart als Lars, in de voorrondes een aantal leuke partijen hebben gezien. In een best-of-7, domineerde Lars wat meer en zo kon hij de partij winnen met 4 tegen 1.

Tegelijkertijd hadden we als hoofd-act ook 2 gezichten die nog niet eerder elkaars opponent in één van onze toernooien waren. ‘Demolition’ Dick Bobeldijk die zeer sterk stond te gooien, mocht het opnemen tegen de altijd sterk gooiende ‘Raging Bull’ René Otter. Waar Dick zijn voorgaande partij nog fabuleus stond te smijten, daar kon hij het niet meer opbrengen om ook in de finale te vlammen. René daarentegen, verslapte niet en won zo met 5 tegen 1 in een best-of-9.

Aankomend toernooi in deze reeks zal in het nieuwe jaar gaan plaatsvinden en wel op 20 januari 2018. Inschrijven kan al voor deze editie via de toernooiagenda. Inschrijven via Facebook zal ook z.s.m. beschikbaar zijn. Ook een mailtje sturen kan uiteraard. Dus ben je beschikbaar die datum, schrijf je dan vast in. De tussenstand is via deze pagina te bekijken (link naar PDF).

Eerstvolgend toernooi is het alom bekende “Oliebullentoernooi” op 23 december 2017. Inschrijven hiervoor kan ook via de toernooiagenda, Facebook, mail of Whatsapp (leden).