DARTSCLUB KELLY'S EYE

Kelly’s Eye Championship (ronde 2)

De 2e editie van het befaamde “Kelly’s Eye Championship” toernooi is afgelopen zaterdag 4 november 2017 gespeeld en we kunnen zeggen dat de toernooileiding het lekker op de rit heeft. De vernieuwde opzet van puntenverdeling en de ingebrachte “Mysterycheck” valt in goede aarde bij de deelnemers van onze toernooien.

Het aantal deelnemers was dit toernooi licht gestegen t.o.v. de vorige editie en er werd gestart met 18 personen, die na loting, in 6 poules van 3 personen werden ingedeeld. De nummers 1 en 2 van de poule waren verzekerd om door te gaan naar de winnaarsronde en de nummer 3 van de poule mocht naar de “Best-of-the-Rest” ronde. De loting was in een aantal poules pittig te noemen en sommige partijen kregen een verrassende wending.

Tussen 22.30 en 23.00 uur begon de knock-out fase en de uiteindelijke finales in beide rondes dienden zich snel aan. “Best-of-the-Rest”: Ewald v.d. Berg vs. Bertold Besseling, beiden nog niet eerder in de finale van onze toernooien gestaan, moesten aan de bak om ook wat punten binnen te harken. Bertold kon het niet opbrengen om Ewald genoeg tegenstand te geven, waarbij laatstgenoemde, tevens toernooileider, winnaar werd van deze prestigieuze verliezersfinale.

Op het centercourt werd de finale van de winnaarskant gespeeld. Voor de 2e keer op rij mocht Leon van Zal de finale spelen en kreeg dit maal als tegenstander Jeroen Groot (the underdog) tegenover zich. Jeroen, die als een orkaan raasde en bijna iedereen op zijn pad had verslonden, begon ook in de finale ijzersterk. Het ging zo snel (ton, ton-40, checks) dat zelfs Leon al snel tegen een 3 – 1 achterstand aankeek in een best of 9 legs. Leon kon zich na dit geweld redelijk herpakken en door een aantal missers van Jeroen trok hij de partij weer naar een 3 – 3 stand. Nog 2 legs te gaan voor beide heren om de winst binnen te halen, maar dit ging niet zonder slag of stoot. Leon was hierbij de gelukkige die aan het langste eind trok en mag zich als “voorlopig ongeslagen” noemen. 

Het volgende toernooi volgt al weer snel en zal op 9 december 2017 plaatsvinden. Inschrijven voor deze editie kan weer via de toernooiagenda, Facebook of mail. Dus ben je beschikbaar die datum, schrijf je dan vast in. De tussenstand is via deze pagina te bekijken (link naar PDF).