DARTSCLUB KELLY'S EYE

Kelly’s Eye Championship (ronde 1)

In vergelijking met vorig seizoen, waren we er dit jaar vroeg bij met het organiseren van de befaamde “Kelly’s Eye Championship” toernooien. Afgelopen zaterdag 7 oktober 2017 werd het eerste toernooi gespeeld en we hopen dat er nog een stuk of 7 zullen volgen. Voor dit seizoen hebben we gekeken of we het toekennen van de puntenverdeling anders konden inrichten en zo worden er nu punten gegeven voor zowel de poulefase als de knock-out fase in de winnaars- en de ‘best-of-the-rest’ ronde. Ook heeft de “Mysterycheck” dit seizoen zijn intrede gedaan, waarbij men bij het gooien van deze check een kleine geldprijs in de wacht kan slepen.

Er werd zaterdag gestart met 16 personen, die door de toernooileiding en een vrijwillige lotentrekker, in 4 poules van 4 personen werden ingedeeld. De posities 1 & 2 van de poule stroomden automatisch door naar de winnaarsronde en de laatste 2 posities moesten het doen met de “Best-of-the-Rest” ronde. Fanatiek werd er gestreden om zo hoog mogelijk in een poule te eindigen, vanwege de puntentoekenning in dit verhaal.

Tegen 23.00 uur werd er begonnen aan de knock-out fase en de uiteindelijke finales in beide rondes werden in de nachtelijke uren afgewerkt. Aan de verliezerskant stonden Kees de Jong en Nick van der Geest tegenover elkaar, waarbij Kees de man met ervaring was. Toch moest hij de eerste leg afstaan aan de gelegenheidsdarter Nick. Eenmaal op dreef de ‘Triple 19’ vaak rakend, was Kees toch de betere van de twee. Op een ander bord werd de finale van de winnaarskant gespeeld. Leon van Zal en Freek Horstman mochten het tegen elkaar opnemen. Toevalligerwijs spelen ze beiden in hetzelfde team in de competitie, dus des te leuker was de partij om te kijken wie deze avond de betere was. Geen strobreed gaven ze elkaar weg, echter Freek miste teveel de ‘Triples’ om Leon bij te kunnen benen, waardoor Leon wat meer ruimte kreeg om zijn dubbels te gooien. Freek miste helaas ook nog een aantal Bull finishes, waardoor het spel anders een andere wending had kunnen krijgen. Het zat er voor hem niet in om de eerste plaats op te eisen en Leon mag zich de winnaar noemen van dit eerste toernooi.

De Mysterycheck was tot na het toernooi bij niemand bekend en werd door de penningmeester na het toernooi bekendgemaakt. Bleek dat deze checkout 142 bedroeg en er toevallig iemand was die deze check had gegooid. Erik van Oort welteverstaan, die bij de bekendmaking niet meer aanwezig was. Des te leuk vond Erik het dat hij de volgende dag op de hoogte werd gebracht en zo nog een kleinigheidje had gewonnen.

Het volgende toernooi zal zijn op 4 november 2017 en eerste inschrijving hebben we al weer binnen. Dus ben je beschikbaar die datum, schrijf je dan vast lekker in. De tussenstand is via deze pagina te bekijken (link naar PDF).