DARTSCLUB KELLY'S EYE

Kelly’s Eye Championship (endgame)!!

De zomerstop is nu echt begonnen voor onze darters, maar niet zonder een mooie afsluiter van het seizoen. Vorige week donderdag 8 juni 2017 had onze dartsclub dan ook haar jaarvergadering met daar aansluitend het laatste “Kelly’s Eye Championship” rankingtoernooi. Wie van de deelnemers ging er met de begeerde hoofdprijs (mobiele dartstandaard) vandoor. Het valt allemaal terug te halen in het volgende stukje.

Van de 35 leden die onze dartsclub rijk is, kwamen er 21 personen opdraven om het seizoen op een mooie, zwoele voorjaarsavond af te sluiten. Een aantal leden had al laten weten niet te kunnen komen vanwege andere verplichtingen, maar ook zonder deze personen hadden we een mooi koppeltje bij elkaar om de eindstrijd met elkaar aan te gaan.

Na de loting werd er rond half negen gestart met 4 poules en als speltype werd er voor een 501, 3 spelen gekozen vanwege het feit dat het anders wel heel erg laat zou worden op deze doordeweekse donderdagavond. De poulewedstrijden verliepen redelijk vlotjes en er werd weer vol fanatisme gespeeld. Er werden dan ook al weer snel een aantal 180-ers gegooid, hoge finishes en zelfs weer een snelste leg van 15 darts. De strijd was al weer volop aan de gang.

Na ongeveer 2 uurtjes gespeeld te hebben, waren de poulewedstrijden klaar en kon er begonnen worden aan de afvalrace van de knock-out fase. Een aantal personen haakten helaas al af voordat ze verder mochten spelen, vanwege werk en/of andere verplichtingen, zodat er toch nog even geschoven moest worden met de indeling. Uiteindelijk liep de avond lekker en stoomden we op richting de climax van de avond, de finales. Aan de verliezerszijde werd Dick Bobeldijk de winnaar. De finale van de winnaarsronde werd gespeeld door Kevin Koning en John Braas. John speelde voorgaande halve finaleplaats nog een knappe partij, maar kon in de finale de “lucky numbers” niet meer vinden. Kevin daarentegen profiteerde hier wellustig van en zo won hij voor de 2e keer een finale in deze reeks toernooien.

De overall winnaar van onze reeks toernooien is wederom “Kevin Koning”, die het mobiele dartstandaard mee naar huis mocht nemen, zodat hij straks lekker kan oefenen in de tuin van hun nieuwe woning. Ook voor de nr. 2, Leon van Zal, hadden we nog een kleinigheidje in petto. Hij kreeg namelijk een dinerbon van café d’Ontmoeting om eens lekker uit eten te gaan.

Volgend jaar hopen we weer wat meer toernooitjes te gaan spelen en zodra wij de agenda hier klaar voor hebben, dan laten wij dit jullie uiteraard weten. Till next season ……..