DARTSCLUB KELLY'S EYE

Kelly’s Eye Championship 2018/2019 (ronde 2)

Na een soort van winterstop, wat betreft de ranking, was het 1 februari weer tijd voor het tweede Kelly’s Eye Championship ranking toernooi. Altijd maar weer de vraag in welke zaal we zullen spelen, maar gelukkig had onze organisator vriendelijk doch dringend de pokeraars verzocht om geen gebruik te maken van onze dartruimte, zodat wij in onze vertrouwde omgeving ons toernooi konden organiseren. Aan de inschrijvingen vooraf was te zien dat het een niet zwaar bezet toernooi zou worden. Maar naar het verstrijken van de inschrijftijd bleek toch dat een bezetting van 21 man de uiteindelijke inschrijf score was. Zeker niet verkeerd…

Zoals elk rankingtoernooi dit jaar, begint elke speler met een bepaalde handicap aan de wedstrijden. Door de winst van Ewald en Leon het vorige toernooi, zouden zij zelfs aanvangen met een dubbele handicap. Deze avond werd er weer ouderwets een single toernooi 501 gespeeld. Nadat iedereen was ingeschreven begonnen we met de loting van de poules, 4 van 4 en 1 van 5.

Na de loting ontstonden er toch wel wat spannende potjes waar het een spannende strijd zou worden wie er naar de winnaars- en verliezersronde zouden gaan. Voor een aantal spelers was het zelfs de vraag of het wel zin had om te gaan strijden voor een plek in de winnaarsronde, aangezien ze in hun ogen in een zeer sterke poule zaten.

Na de poulefase waren er wel wat verrassingen te zien. In poule 1 werd Thomas de verrassende nummer 1, waarbij hij 2 eredivisiespelers op een zijspoor zette. In poule 3 leverde Nick een topprestatie door met zijn niveau en zware handicap nummer 1 te worden en John (toch wel een kanshebber voor de eindoverwinning) naar plek 2 te degraderen.

Maar de grootste verrassing kwam uit de poule des doods, poule 4. Hierin stonden 3 van de 4 finalisten van het vorige toernooi, namelijk Leon, Dick en Ewald. Dit zou dus wel een strijd van jewelste worden, waarin ook de andere speler uit deze poule Bart K. zeker ging proberen om zijn beste niveau naar boven te halen. Een strijd werd het, waarbij Ewald en Bart als verassende nummer 1 en 2 uit de bus kwamen en Leon en Dick de verliezersronde ingestuurd werden.

Na de poulefase werd er meteen gestart met de winnaars- en verliezersronde. Hierin werd er weer een hevige strijd gevoerd door alle spelers om door te breken tot de finales. Hoge finishes, 180- ers en hoge scores vlogen ons om de oren, met als uitschieter een 157 finish van René van Langen. Uiteindelijk stond er een finale in de verliezersronde, waarin René en Marco de strijd aangingen voor de overwinning. Na een felle strijd kwam René hierin als winnaar uit de bus.

In de winnaarsronde ging de eindstrijd tussen John en Marc. Dit werd werkelijk een titanenstrijd. Het ging lang zij aan zij, maar uiteindelijk mocht John zich koning van dit tweede ranking toernooi noemen. Het volgende rankingtoernooi zal John dus een extra handicap krijgen bij aanvang van dit toernooi. Het was weer een geweldige avond, iedereen bedankt en tot het volgende toernooi, welke zal plaats vinden op 8 maart in de vorm van een mystery koppeltoernooi.