DARTSCLUB KELLY'S EYE

DC Kelly’s Eye “Oliebullentoernooi” 2016

Donderdagavond, 29 december 2016.

Het jaar zit er weer bijna op voor iedereen, zo ook voor Dartsclub Kelly’s Eye. Reden des te meer om het jaar 2016 traditioneel af te sluiten met de 3e editie van het DC Kelly’s Eye “Oliebullentoernooi”. Voorgaande 2 jaren zijn gewonnen door René Otter en het leek erop of hij deze editie zou ontbreken, maar door een wonder (oppas), kon hij toch meespelen. Zijn plan is om de wisselbeker voor het 3e jaar achtereen te veroveren, maar daar denken de 34 andere spelers hetzelfde over.

Maar goed, met een opkomst van 35 personen weer een lekker gevuld “Blokkie Om”, de arena waar het vanavond staat te gebeuren. Na de loting, geheel verzorgd door onze nieuwe toernooileider Ewald en “Dartschema”, werd er even voor half 9 (plaatselijke tijd), begonnen aan de poulewedstrijden. De bedoeling van het speltype van vanavond is om met een Bull/single Bull te starten en via een dubbel uit te gooien. Dit blijkt toch niet altijd even makkelijk te gaan om zo de score te openen en roept bij menigeen kleine irritaties op. Afijn: ruim 3 uurtjes later, we tikken middernacht al bijna aan, zijn de poulewedstrijden eindelijk allemaal gespeeld. Het is nu tijd om het knock-out systeem te gaan hanteren met zowel een winnaars- als verliezersronde. Met dit tempo zou het zomaar kunnen, dat als we klaar zijn, we het ontbijt moeten overslaan en kunnen aanschuiven voor de lunch.

01:15 uur – Het spelersveld is ondertussen aardig geslonken en de laatsten der Mohikanen strijden nog verder voor de wisselbeker. De afvallers keren teleurgesteld huiswaarts en de finales van zowel de winnaars- als de verliezersronde worden afgewerkt. René Otter flikt het hem toch weer om de finale van de winnaarsronde te winnen tegen John Braas. Aan de verliezerskant spelen René van Langen en Richard Meijer een zenuwslopende partij, waarbij Richard de winst op zijn conto mocht schrijven. Als afsluiter wilden we nog een onderlinge finale tussen de 2 finalisten van de winnaars- en verliezersronde afwerken, maar door het tijdstip werd hier maar van afgezien.

Conclusie van de avond: een mooie, gezellige avond met een mooi koppel mensen bij elkaar. René Otter die voor de 3e keer achtereen de wisselbeker heeft gewonnen, en die weer een heel jaar de beker ter beschikking stelt voor de prijzenkast op de dartsclub. René van harte met je overwinning en wij wensen iedereen bij deze vast een mooie jaarwisseling toe.