DARTSCLUB KELLY'S EYE

Competitie update speelweek 18

We starten deze week met team “KE” die bij de top 3 aan de onderkant van de poule vertoeft. De vorm die de laatste tijd zoek was, begint weer terug te komen en dit resulteerde in een verhitte strijd met de buren uit Avenhorn. De singles werden gelijkmatig afgewerkt, waarbij het “Mes” soms aan 2 kanten snijdt. In dit geval de verkeerde kant, want anders had ons team na de singles wel voor gestaan. Maar goed, de dubbels verliepen iets minder vlekkeloos en met een 2-5 achterstand werd begonnen aan de laatste 2 partijen. De laatste dubbel werd gewonnen en met een magnifiek eindspel de bierronde ook nog eens, waardoor het verlies weer nipt was. Over 2 weken moeten ze aantreden tegen de nummer 2 en laten we hopen dat de vorm weer goed is.

Het 2e thuisspelende team, was “KB”, die nog steeds verwikkeld is in de strijd om eerste te worden. Deze avond mochten ze tegen de hekkensluiter van de poule en werd er gehoopt op een flinke overwinning. De 1e single verliep voorspoedig, maar tijdens de 2e partij moest er een achterstand van 1-2 in legs weggewerkt zien te worden. Beide spelers stonden op een check van dubbel 1 en het duurde en duurde maar, voordat de leg werd uitgegooid. De partij had verloren kunnen worden, maar Hajo deed het onvermijdelijke en checkte, waardoor het weer gelijk stond. De laatste leg werd ook gewonnen en een diepe zucht van opluchting klonk door de dartsclub. De navolgende andere partijen werd er niets meer verloren, waardoor er met maximale cijfers werd gewonnen. Met nog 1 punt achterstand op de nr. 1, maar met nog een wedstrijd tegoed kunnen ze de koppositie weer overnemen.

Het laatste thuisspelende team “LB” had een zware dobber aan de tegenpartij. Dit had niet bepaald te maken met de tegenstander, maar met de vorm van enkele spelers van het thuisteam. Na de singles stond er een gelijke stand op het scorebord, maar tijdens de dubbels werd het verschil gemaakt. Het eindspel werd helaas niet gewonnen, maar de winst was toen al binnen. Aankomende week mogen ze nog een inhaalwedstrijd spelen en kunnen ze zo weer een aantal plaatsen op de ranglijst stijgen.

Dezelfde dag speelde ook team “LotB”, maar dan een uitwedstrijd in Alkmaar. De vorige ontmoeting tussen beide teams was riant in het voordeel van ons team en ook ditmaal werd het weer een mooie avond. Alsof het was afgesproken, werd er met dezelfde cijfers gewonnen als de eerste ontmoeting. Als ze deze vorm vasthouden en de partijen blijven winnen, stevenen ze af op een 2e plaats in hun poule. Verder is er die avond 5 maal een 180 score neergezet en 2 maal een snelste leg van 15 darts gegooid.

Als laatste hadden we deze week nog team “TX”. Het is moeilijk om te zeggen, maar het lijkt erop dat dit team ‘het’ helemaal kwijt is. Na de singles keken de mannen en dame al tegen een 1-3 achterstand aan. De koppelpartijen verliepen wel weer wat beter, maar na deze partijen kon er evengoed niet meer worden gewonnen. Ook het eindspel werd nog verloren, waardoor het team als een stel ‘verloren zielen’ naar huis kon terugkeren. Enige opsteker was dat ‘onze’ Hans nog wel even een maximale score op deze avond meepakte. 

De uitslagen van de teams van afgelopen week waren:

Donderdag 9 maart 2017 speelden de volgende teams thuis:

  • DC Kelly’s Eye – Trefpunt 3, eindstand 4 – 5 (4e divisie);
  • Kager Bouw – De Oude Herberg 2, eindstand 9 – 0 (4e divisie);
  • Lange Buren – DC Het Huis van Egmond 4, eindstand 5 – 4 (3e divisie);
  • The Exiles – Lords of the Boards, eindstand 2 – 7 (1e divisie).

Vrijdag 10 maart 2017 speelde als enige een uitwedstrijd:

  • DC Het Huis van Egmond 1 – Triple X, eindstand 6 – 3 (1e divisie).

Aanstaande vrijdag 17 maart 2017 spelen we onze 3e toernooi in Blokkie Om. Wil je nog meedoen, dan kan dat d.m.v. inschrijven of om gewoon langs te komen.