DARTSCLUB KELLY'S EYE

Competitie update speelweek 17

Door diverse verzette partijen, kwamen er afgelopen week maar 3 teams uit in de competitie. Op de donderdag speelden thuis team “Lords of the Boards” en team “Niet te Pijlen”. Laten we maar met het eerste team beginnen.

Team “LotB” begon lekker aan deze partij en de singles verliepen dan ook redelijk vlotjes. Met een 3-1 voorsprong mochten de heren aan de koppelpartijen beginnen en net als bij de singles, werden ook hier weer 3 partijen gewonnen en maar 1 tegen. De winst was al binnen en er werd gehoopt op een winstpartij in het teamspel. Dit gebeurde echter niet, maar met 8x een maximale score tijdens de wedstrijden van beide teams en een 15-darts van René van Langen, weer een leuke partij om naar te kijken. Momenteel staat team “LotB” 2e en hebben ze 3 punten voorsprong op de nummer 3 met nog 5 partijen in de competitie te gaan.

Dan het andere thuisspelende team “NtP”, waarbij de druk een beetje op de schouders komt te vallen om de strijd voor de 2e plaats. Er werd fris gestart en de eerste 2 partijen werden dan ook gewonnen, waarbij er bij de 2e single wel een beslissende leg aan te pas moest komen. De volgende 2 singles werden verloren en ook bij de laatste single werd er weer een beslissende leg gespeeld. Dit keer viel het kwartje de verkeerde kant op en was de stand gelijk na de singles. De eerste dubbelpartij werd weer binnengehaald, maar daarna was de koek op voor dit team. De andere 3 dubbelpartijen werd er verloren en ook het teamspel ging naar de tegenpartij. Het gat tussen ons team en de nr. 2 is nu 4 punten, dus zal team “NtP” nog flink aan de bak moeten de aankomende weken.

Als laatste het team die de week mocht afsluiten op de vrijdag. Team “KE” zit momenteel in een negatieve spiraal, waar ze moeilijk uit lijken te komen. De afgelopen 4 wedstrijden werd er niet meer gewonnen en ook deze avond bleek er weer zo één te worden. Na de singles stond ons team al tegen een 4-0 achterstand aan te hikken, dit terwijl er 3 van de 4 partijen een beslissende leg gespeeld moest worden, maar waarbij deze net niet in ons voordeel was. De dubbelpartijen werden, op één na, ook aan de lijst van de tegenpartij bijgeschreven en of de avond al niet zuur genoeg was, werd ook het teamspel verloren. Door deze achtereenvolgende verliespartijen zakt dit team al richting de onderkant van de poule. Hopelijk kunnen ze volgende week de vloek verbreken en weer eens de winst binnenhalen.

De uitslagen van afgelopen week dan maar weer:

Donderdag 2 maart 2017 speelden de volgende teams thuis:

  • Lords of the Boards – Madness, eindstand 6 – 3 (1e divisie);
  • Niet te Pijlen – DC Het Huis van Egmond 3, eindstand 3 – 6 (4e divisie).

Vrijdag 3 maart 2017 speelde als enige een uitwedstrijd:

  • DV De Kloek – DC Kelly’s Eye, eindstand 8 – 1 (4e divisie).

Volgende week kan team Kager Bouw de nummer 1 positie opnieuw overnemen en spelen ze net als team Lange Buren en DC Kelly’s Eye weer eens gezellig een thuiswedstrijd. Kom gerust kijken, want de deuren staan voor iedereen open. Ook nog even de belangrijke mededeling dat het 3e Kelly’s Eye Championship toernooi verplaatst is van zaterdag 18 maart 2017 naar vrijdag 17 maart 2017. Inschrijven kan nog steeds.