DARTSCLUB KELLY'S EYE

Competitie update speelweek 16.1

De inhaalweek werd deze week goed benut door wel 3 teams die nog wat partijen moesten afwerken. Te beginnen met de thuisspelende teams, zullen wij weer een korte samenvatting geven van de wedstrijden. Nou ja, korte samenvatting is wel heel kort door de bocht genomen.

Team “NtP” kreeg de huidige nummer 5 uit de poule op visite. De singles gingen gelijk op en met een 2-2 stand werd begonnen aan de dubbelpartijen. In de dubbels liep het beter en werden er 3 van de 4 partijen gewonnen en bij een stand van 5-3, kon het teamspel beginnen. In plaats van een Tac-Tic werd gekozen voor een 701 best of 1. Dit laatste spel verliep ook gladjes en werd er met een 113 check van Bart het spel beëindigd en was de winst weer een mooie bijkomstigheid. De tweede plek houdt dit team nog steeds vast en hopelijk kunnen ze die vasthouden.

Dan team “LotB” die de nummer 1 op bezoek kreeg. Wat was het mooi om naar deze wedstrijden te kijken. Tijdens het spelen van de singles leek het erop dat het een zware avond zou worden, dit aangezien Freek de enige was die zijn single wist te winnen. Bij 2 andere singlepartijen werd er na een 2-2 stand in legs, net aan verloren en 1 partij eindigde in 1-3 verlies. Met een 1-3 achterstand de dubbels ingaan tegen een team die goed staat te gooien, dat kom je bijna niet meer te boven. Niets bleek minder waar. Twee van de vier dubbels werden gewonnen, waarbij de laatste dubbelpartij bij een stand van 2-2 in legs, beide teams op een uitgooi kwamen te staan. De tegenstander miste en met 93 op ons scorebord, moest René Otter alles uit de kast halen om te checken. Alsof er een engeltje over zijn pijlen had gepist, deed René wat hij moest doen (single bull, 18) en besliste hij de partij door te eindigen met een Bull-finish. Door deze opleving en bij een stand van 3-5 achter, werd begonnen aan het teamspel. IJzersterk werd er gespeeld door beide teams en bij een stand van 1-1 in legs, moest ook hier de beslissing vallen in de laatste leg. Team “LotB” speelde een fantastische laatste en haalde ook in dit spel nog een punt binnen, waardoor er nipt werd verloren, en waar ze er toch nog een mooie avond aan overhielden. 

Het laatste team “LB” speelde als enige een uitwedstrijd. De nummer 4 “LB” tegen de nummer 7 uit de poule. Ook voor dit team werd het een lekker avondje uit. Na de singles stond ons team met 3-1 voor en kon er begonnen worden met de dubbels. Ook in de dubbelpartijen leek er weinig mis te gaan. Hier werden ook, net als in de singles 3 van de 4 partijen gewonnen. Met een 6-2 voorsprong begon het teamspel maar deze werd helaas verloren.

De uitslagen van afgelopen week dan maar weer:

Donderdag 23 februari 2017 speelden de volgende 2 teams thuis:

  • Lords of the Boards – De Sluis 2, eindstand 4 – 5 (1e divisie);
  • Niet te Pijlen – The Black Diamonds, eindstand 6 – 3 (4e divisie).

Vrijdag 24 februari 2017 speelde volgend team uit:

  • Dubbel 1 – Lange Buren, eindstand 3 – 6 (3e divisie).

Volgende week spelen alle teams weer in de competitie en vanavond wordt het 2e Kelly’s Eye Championship toernooi gespeeld. Hierover van de week ook weer een verslag.