DARTSCLUB KELLY'S EYE

Competitie update speelweek 15

Speelweek 15, de competitie duurt nog zo’n 7 rondes en dan is dit seizoen al weer voorbij in mei. Maar laten we niet te snel op de zaken vooruitlopen. Deze week moesten alle teams weer aan de bak voor de broodnodige punten.

Te starten op de dinsdag, speelde team “NtP” een partij tegen de numero 8 van de poule. Uitpartijen blijven altijd lastig, aangezien je het publiek niet mee hebt en je op vreemde bodem staat. Dit bleek ook in deze wedstrijd, waarbij ons team na de singles tegen een achterstand aankeek. De punten in de dubbels daarentegen werden gelijkmatig verdeeld, maar dit mocht niet baten dat de partij al verloren was. Om de eer toch hoog te houden werd het teamspel nog wel even binnengesleept, waardoor het verlies minimaal was en team “NtP” op de 2e plaats blijft hangen. Woensdag werd de week doorgezaagd en donderdag stonden er maar liefst 5 wedstrijden op het programma. Wat een drukte, zeg…!

Als eerste team “KE”, die de singles uitkwamen met een gelijke stand en bij de dubbels hetzelfde spelverloop. Komt het toch weer aan op die laatste partij en dat lijkt toch verdomd moeilijk. Ook zij verliezen nipt en zullen aankomende partijen toch flink moeten huishouden om niet lager te zakken. Volgend team “LB” (middenmoot) mocht zich klaarmaken voor de nummer 2. Ook zij kwamen de singles uit met een gelijke stand en wellicht konden ze weer wat punten pakken. Maar tijdens de dubbels konden zij het niet meer bolwerken en bij de start van het teamspel was het al gedaan. Als klap op de vuurpijl werd ook dit laatste spel verloren en zullen ook zij de aankomende partijen de pijlen strak in de dubbels moeten gooien. Het laatste thuisspelende team, was “TX”, die het op mochten nemen tegen de mannen van “Merv’s Sportcafé”. Tot vervelens aan toe voor de schrijver van deze stukjes, kwamen ook zij de singles met een gelijke stand uit en was het na de dubbels eigenlijk ook al weer bekeken. Het teamspel was nog wel even spannend, want bij een 0-1 stand, kwamen ze de volgende leg ijzersterk terug en maakten ze gelijk, zodat de kans er was om het verlies minimaliseren. Helaas kwam de sneltrein van de tegenstander weer op stoom, waardoor ook deze partij werd verloren.

Dan de klapstukken van de avond. Team “LotB” kon wel weer een lekkere winstpartij hebben na de twee 4-5 zeperds van afgelopen weken en zo gebeurde het ook. Net als de vorige wedstrijd tegen deze tegenstander, wisten ze met dezelfde cijfers te winnen als de vorige keer. Een kans op de 1e plaats zal net iets te zwaar zijn, maar met hun huidige 2e plek mogen zij zich zeer vereerd voelen in de één na hoogste divisie. Als laatste: de klapperrrrrrr van de week. Team “KB” staat qua punten gelijk aan de nummer 1, maar met wat meer legs tegen, starten ze de partij op de tweede positie. De week voorafgaand aan deze partij heeft dit team zich opgesloten in totale isolement om de focus te krijgen, die voor deze wedstrijd nodig is (of niet  😉 ). Nou, die focus die hadden ze, en door deze partij te winnen staan ze nu weer 6 punten los van hun tegenstander. To be continued…

De uitslagen van afgelopen week dan maar weer:

Dinsdag 7 februari 2017 speelde volgend team uit:

  • De Schelvis Daltons – Niet te Pijlen, eindstand 5 – 4 (4e divisie).

Donderdag 9 februari 2017 speelden de volgende 5 teams:

  • DC Kelly’s Eye – De Opa’s, eindstand 4 – 5 (4e divisie);
  • Lange Buren – De Kluchtjes, eindstand 3 – 6 (3e divisie);
  • Triple X – The Exiles, eindstand 3 – 6 (1e divisie);
  • Over de Rooie 2 – Lords of the Boards, eindstand 1 – 8 (1e divisie);
  • De Opgang – Kager Bouw, eindstand 3 – 6 (4e divisie).

Aankomende week spelen er weer 3 teams thuis op donderdag en de anderen mogen op woensdag, donderdag en vrijdag uit spelen. Verder nog even onder de aandacht dat het 2e Kelly’s Eye Championship toernooi zaterdag 25 februari 2017 gaat plaatsvinden en dat er nog volop ingeschreven kan worden.