DARTSCLUB KELLY'S EYE

Kelly’s Eye Championship 2018/2019 (ronde 1)

Na een lange rustperiode was het op 30 november jongstleden eindelijk weer zover; de start van het Kelly’s Eye Championship 2018/2019. Een aantal jaren is er al sprake van een duidelijke winnaar, tijd dus om het voor iedereen wat aantrekkelijker te maken en de regels wat op de schop te gooien. Dit jaar starten we met een andere opzet dan voorgaande jaren. Er zullen dit jaar meer spelsoorten zijn, een andere puntenverdeling en er zal door de spelers gestart worden met een Handicap. Dit alles is ook na te lezen op de site.

Het deelnemersveld van 30 november bestond uit 12 spelers en omdat er volgens de spelsoort “koppel” werd gespeeld werden er 2 poules van 6 koppels gemaakt. Na de poules te hebben verdeeld en iedereen zijn handicap te hebben verteld, starten we met het eerste rankingtoernooi.

Poule 1 bestond uit: Poule 2 bestond uit:
Gerry en John Nico en Jeroen
Michel en Hans Dick en René
Ruud en Freek Ewald en Leon

Of het lag aan de nieuwe opzet of dat iedereen nog moest wennen aan de nieuwe start van de ranking, in de poulefase moest iedereen duidelijk nog wennen aan zijn spel. Er werd niet verbluffend gegooid en ook het finishen met een dubbel was niet zoals men van de spelers is gewend. Hierdoor ontstond wel een poulefase die behoorlijk spannend was en waar iedereen duidelijk aan elkaar gewaagd was. Uiteindelijk waren “Michel en Hans” de winnaars van poule 1 met op gepaste afstand “Ruud en Freek”. Deze 2 koppels gingen door naar de halve finale van de winnaarsronde. “Gerry en John” waren als laatste geëindigd in de poule en gingen hierdoor automatisch door naar de finale van de verliezersronde. In poule 2 waren het “Ewald en Leon” die er in de poule met de winst vandoor gingen, waardoor zij samen met “Dick en René” in de halve finale van de winnaarsronde stonden. Automatisch mochten “Nico en Jeroen” zich als laatste in de poule gaan opmaken voor de finale in de verliezersronde. Ondanks de wat schommelende punten en het met moeite van de dubbel raken scoorden John en Ewald nog extra punten door een 180 te gooien en Michel gooide een mooie 124 finish in de poulefase. Deze laatste zou zomaar eens de Mysteryfinish kunnen zijn waar ook weer extra punten mee te verdienen zijn, maar dit zullen we aan het eind van de avond ontdekken als de verzegelde envelop wordt open gemaakt.

Als eerste werden de 2 halve finales van de winnaarsronde gespeeld. Hierbij werd een best of 7 gegooid, waarbij de duo’s “Michel/Hans” het opnamen tegen “Dick/René” en in de andere ‘halve’ de duo’s “Ewald/Leon” moesten gooien tegen “Ruud/Freek”. De eerste halve finale werd gewonnen door “Dick/René”. Ondanks hun handicap van 801 tegen 726 van “Michel/Hans” wisten ze deze partij met ruime cijfers naar zich toe te trekken, waarbij René zelfs nog een mooie 100+ finish (114) liet noteren. De andere halve finale ging tussen “Ewald/Leon” tegen “Ruud/Freek”. Ewald en Leon wonnen met ruime cijfers ondanks niet al te sterk spel. Vooral de gedachte bij Ruud en Freek over hun hoge handicap speelde ze misschien wel parten, waardoor zij niet lekker in de partij kwamen. Alleen aan het eind van de partij zette vooral Freek zijn gedachte opzij en ging weer als vanouds gooien, maar helaas bleek dit te laat te zijn.

Na de halve finale van de winnaarsronde werd er meteen gestreden in de finales van de verliezers- en de winnaarsronde. In de verliezersronde stonden de duo’s “Gerry/John” en “Nico/Jeroen” tegenover elkaar. Eredivisie geweld tegen de derde divisie, met wel een hogere handicap voor eerstgenoemd duo. Gerry en John lieten duidelijk zien dat ze goed opgewassen waren tegen dit eredivisie geweld en wonnen de partij dan ook met een 4-2 overwinning, waarbij John ook nog een mooie 114 finish gooide.
In de finale van de winnaarsronde ging het tussen de 2-tallen “Ewald/Leon” en “Dick/René”. Ook in de poule fase waren deze koppels elkaar al tegen gekomen. Dick en René waren gebrand op revanche. Net als in de poule fase ging het er weer spannend aan toe. Beide koppels lieten mooie pijlen zien en de partij lag dicht bij elkaar. Vooral Leon liet in een extreem goede leg zien uit welk dart hout hij gesneden is, gemiddeld op gemiddeld 100 punten per 3 darts. Uiteindelijk kwam het aan op de laatste leg, waarbij Ewald en Leon hun zenuwen het meest in bedwang hadden en als winnaar van het eerste rankingtoernooi het podium op mochten stappen. In deze finale scoorde René en Leon ook nog eens extra punten door een 180 te gooien.

Tijdens de prijsuitreiking werd de envelop met de Mysteryfinish geopend, 134 was het te gooien getal. Michel, John en René zaten heel erg dichtbij, maar helaas gingen zij er niet vandoor met de extra punten. Door de winst van Ewald en Leon zullen zij het volgende rankingtoernooi starten met een hogere handicap, zullen ze dan te verslaan zijn?

Al met al was het weer een leuke avond, op naar het oliebollentoernooi op 28 december 2018. Inschrijven kan al weer via de website en Facebook zal snel volgen.