DARTSCLUB KELLY'S EYE

Bekercompetitie ronde 4

De alternatieve titel van dit stukje tekst zou zeker “vol trots ten onder” kunnen heten. Waarom? Voor de mensen die er niet bij waren, zullen we dat even gaan uitleggen.

Als enig team, welke nog in de bekercompetitie speelde, had team “Kager Bouw” er na de makkelijke winst van vorige keer (ronde verder i.v.m. niet spelende tegenpartij), weer zin om zich te meten met een ander team uit de best-of-the-rest ronde. Het team wat bij ons op visite kwam, was team “Alibi 2”, die uitkomt in divisie 2B en daar momenteel de middenmoot bekleedt in de huidige competitie. Maar divisies zeggen niets in de bekercompetitie, zoals al eerder is gebleken.

De singles verliepen voor team “Kager Bouw” niet zo gladjes, daar deze door alle teamleden werden verloren en er dus al snel tegen een 0-4 achterstand aan werd gekeken. Er werd zelfs al gesproken van een complete vernedering en het uitspelende team verwachte een niet al te moeilijke avond. De dubbelpartijen werden ingezet en Hajo/Niels traden aan als eerste koppel. Een sterke partij die dan ook door onze jongens werd gewonnen (1-4). De tegenpartij blijft na dit verlies staan voor de volgende partij en krijgen Erik/Peter als koppel tegenover zich. Ook deze koppelmaten staan lekker te pijlen en ook zij pakken de winst, waardoor het opeens 2-4 staat. Dan de wissel bij de tegenstander die het ook tegen Erik/Peter mogen opnemen. Deze partij wordt zo ook maar gewonnen door onze mannen en opeens is het 3-4. Er blijkt dus toch een opening te zijn om er een spannende avond van te maken en de gedachte van: dit ‘verliezen we dik’ wordt aan de kant geschoven. Het koppel Hajo/Niels mag weer aan de bak, en krijg nou wat! De mannen klappen er weer een winstpartij uit, waardoor de stand gelijkgetrokken wordt (4-4) en de winst of verlies afhangt van het teamspel. Het speltype van het teamspel is 1001 best of 3 legs. De tegenstander baalt lichtjes van het gelijkspel en team “Kager Bouw” krijgt weer stille hoop. Er wordt gestart en de eerste leg wordt gewonnen door het uitteam (0-1). De tweede leg, overigens een hele mooie, wordt gewonnen door ons thuisteam (1-1). Nu hangt het dus weer van de laatste leg af. Bij een uitgooi van 72 op het bord voor “Alibi” en 70 voor “Kager Bouw”, mag laatstgenoemde team eerst pogen om uit te gooien. Begonnen werd met een single 15, daarna was het de bedoeling om nog een 15 te gooien om tops over te houden, maar er volgde helaas een dubbele 15, waardoor er niet meer gecheckt kon worden en er alleen nog 1 pijl was om een mooie dubbel over te laten voor de volgende. De beurt ging naar de tegenpartij en waar zij het qua punten soms lieten liggen, vlogen de dubbels er wel snel in. Ook nu, op dit moment. Balen, balen en nog eens balen. Kom je zo goed terug om dan alsnog zo te moeten verliezen.

Maar petje af voor de mannen van team “Kager Bouw”, die zich op miraculeuze wijze wisten terug te vechten in het spel. Het zit er alleen ‘ook’ voor hun op in de bekercompetitie en heeft Dartsclub Kelly’s Eye hierdoor geen teams meer in de beker. Volgend seizoen maar weer….