DARTSCLUB KELLY'S EYE

And the winner is …….

Afgelopen woensdagavond, 30 december 2015, is het befaamde “Kelly’s Eye Oliebullen Toernooi” gespeeld ter afsluiting van het jaar. De inschrijvingen voor dit toernooi stroomden tot de laatste dag nog binnen en met een deelnemersveld van 32 personen zaten we helemaal vol!!!

Vanwege de naam van het toernooi werd er gespeeld volgens de regels “501 Bull/single Bull” in en dubbel uit. Er werd gestart met 6 poules (2×6 en 4×5) en vanwege het grote aantal deelnemers werd er “Best of 3” gespeeld. Na 2 á 2½ uur darten waren de poules klaar en van daar uit kwam de schifting tussen de winnaars- of verliezersronde. De knock-out fase duurde nog eens een aantal uren, waarbij op het einde de finales gespeeld werden.

De finale van de verliezersronde is gewonnen door Frank Oldenburg, die Hajo van Oort in een “Best of 5” met 3-1 de baas was. Als prijs kan Frank een jaar lang met de eer strijken.

In de finale van de winnaarsronde stonden 2 toppers tegenover elkaar. René Otter (titelverdediger) en Michel Koning stonden te gooien alsof ze in “Ally Pally” op het WK darts waren beland. De heren speelden hierbij ook een “Best of 5”, gezien het late tijdstip en ze gingen gelijk op qua legs. Bij een stand van 2 – 2 had Michel kans om te checken met 25 op het scorebord, maar twijfelde hij hoe deze uit te gooien (1, dubbel 12 of 9, dubbel 8). Hij koos voor optie 1, maar dit verliep niet helemaal goed, waardoor René ook 3 darts kreeg om te checken. René daarentegen verzaakte niet en mag zich wederom de “Oliebullen” kampioen noemen. De wisselbeker gaat dus weer een jaar verstoffen op zijn schoorsteenmantel 😉 .

Verder willen wij iedereen bedanken die aanwezig was en hopelijk tot volgend jaar bij weer een nieuwe editie van het “Kelly’s Eye Oliebullen Toernooi”. Fijne jaarwisseling allemaal!!!